22 Kasım 2013 Cuma

MANTARLI PAZILI TAVUK SARMA / MUSHROOMS CHARD CHICKEN WRAP ...
















































Tavuk eti kullanarak türetilebilecek tariflerin sayısı sanırım sonsuza kadar gider. Hele tavuk sarma; içine envai çeşit farklı sebze, peynir, baharat katarak bambaşka lezzetlere ulaşmak mümkün. Aslında bu kadar sarma tarifi üremesinin sebebi tavuğun özellikle göğüs etinin nötr sayılabilecek kıvamda ki tadı. içine ne koyarsanız koyun büyük çoğunluğuyla halvet olma özelliğine sahip. Ama özellikle göğüs eti. Tek başına yavan, kimilerine göre tatsız tuzsuz olan tavuk eti güzel sarmalarla muhteşem oluyor. Ben de bugün çok ama çok lezzetli bir tavuk sarma yaptım. Öncelikle Tavuk sarma yapabilmek için fileto göğüs etlerinin zedelenmeden incecik dövülmesi gerekiyor. 






MALZEME LİSTESİ
  • 2 adet Tavuk göğsü (kesilip dövülünce 6 parça olacak)
  • 12 adet Pazı yaprağı
  • 2 adet Kapya kırmızı biber
  • 15 adet Mantar
  • 5 adet  Kırık ceviz içi
  • 4 diş Sarımsak
  • 120 gr Keçi Peyniri
  • 2 adet Soğan
  • 10 yaprak Fesleğen ( Taze )
  • 25 gr Tatlı biber Salçası
  • 30 ml Zeytinyağı
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

1-Soğanları yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğrayın. Mantarları temizledikten sonra ince ince kıyın. Sarımsakları pul pul doğrayın. Biberleri ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın.
2-1/4 çay bardağı zeytinyağıyla tavada soğanları kavurmaya başlayın. Biraz ölünce biberleri ekleyin, biberler de ölünce sarımsak ve mantarları ekleyin. Bu aşamada tavanın çok yüksek ısıda olmasına dikkat edin. Mantarlar ne kadar yüksek ısıda kavrulurlarsa o kadar lezzeti içinde kalır. Mantarlar da kavrulup iyice küçüldüğünde tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyip altını kapatın. Soğusun.













3-Bir tencereye kaynaması için su koyun. Su kaynayınca yıkadığınız pazı yapraklarını suya atın. 2 dakika beklettikten sonra buzlu soğuk suya çıkarıp şoklayın. Pazı saplarını kesin. Yaprak üzerinde kalan sapları havan eli yardımıyla hafifçe ezerek yumuşatın.
4-Dövülmüş tavuk filetolarını tezgaha serin. Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. 2 tane pazı yaprağını önlü arkalı filetonun üzerine serin. Bir tarafına soğuyan mantarlı kavurmadan dolu bir kaşık koyun. Üzerine fesleğen, irice parçalanmış beyaz peynir ve elle kırıklanmış ceviz parçalarından serpin. Sıkıca sarıp fırına girebilecek bir kaba sıralayın. Açık kısmı alta gelsin. Sarmaları yan yana dizin. Ayrıca kürdan batırmanıza gerek yok. Pişince sıkışarak kendilerini tutacaklardır.













5-Fırını 180 dereceye ayarlayın. 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçasını 1 çay bardağı su ile açın. Zeytinyağının kalanını da karışıma ekleyin. Hafif tuz ve karabiber ekleyip fırça yardımıyla tavukların üzerine sürün. Kalan sıvıyı da üzerine gezdirin.
Bu aşamada tatlı biber salçası kullanmak önemli. Domates salçası ile aynı tada ulaşamazsınız.
6-Yaklaşık 30 dakika sonra tavuk sarmalarınız pişecek.
Sıcakken dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun .. 
Dilek T.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder